Οπτομέτρης Ρόδος - Ειδικός στη Χαμηλή Όραση - Irlen Screener - ΕΙΡΗΝΗ ΚΑΤΣΟΥΡΑΚΗ | ΚΕΝΤΡΟ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΧΑΜΗΛΗΣ ΟΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΙΧΝΕΥΣΗΣ ΣΥΝΔΡΟΜΟΥ IRLEN (IRLEN -LOW VISION) | Διάγνωση, Αποκατάσταση και Διόρθωση των Δυσλειτουργιών της Όρασης

ΕΙΡΗΝΗ ΚΑΤΣΟΥΡΑΚΗ

Η κυρία Ειρήνη Κατσουράκη γεννήθηκε το 1979 στη Ρόδο.
Αποφοίτησε από τη σχολή Οπτομετρίας του Πανεπιστημίου UMIST της Αγγλίας το 2000.

Από το 2000 έως το 2007 δούλευε ως οπτομέτρης στην εταιρεία Andrews Opticians και στο Νοσοκομείο Royal Free του Λονδίνου που απέκτησε και την άδεια ασκήσεως του επαγγέλματος.
Το 2007 απέκτησε το μεταπτυχιακό στη Διαχείριση Υγειονομικών Αρχών από το Πανεπιστήμιο City του Λονδίνου.

Από το 2007 έως το 2012 εργαζόταν στη Ρόδο στην αλυσίδα οπτικών OpticaStores-Αναστασιάδης.

Το 2012 η Οπτομέτρης Ρόδος Ειρήνη Κατσουράκη ίδρυσε το Κέντρο Αποκατάστασης Χαμηλής Όρασης και ανίχνευσης Συνδρόμου Ίρλεν (Irlen Syndrome). Είναι ένα κέντρο πρωτοποριακό για τη Ρόδο με σύγχρονα μέσα αποκατάστασης παρέχοντας υψηλού επιπέδου υπηρεσίες. Παράλληλα έχει ιδρύσει το κατάστημα οπτικών ειδών Οπτικά Κατσουράκη.

ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ & ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ

Η οπτομέτρης Ρόδος Ειρήνη Κατσουράκη έχει εξειδικευτεί στη Χαμηλή Όραση και στο Σύνδρομο Ίρλεν (Irlen Syndrome) και είναι πιστοποιημένη ως Irlen Screener.

Έχει παρακολουθήσει πολλά σεμινάρια με θέματα που αφορούν την υγεία και ειδικότερα με θέματα που έχουν σχέση με τη Χαμηλή Όραση και το Συνδρόμο Ίρλεν (Irlen Syndrome).

ΑΞΙΟΛΟΓΟΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ & ΜΕΛΟΣ ΕΝΩΣΕΩΝ, ΚΟΛΛΕΓΙΩΝ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΚΑΙ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΩΝ

Είναι μέλος και αξιόλογος συνεργάτης των παρακάτω Ενώσεων, Κολλεγίων, Οργανισμών και Ινστιτούτων:

  1. General Optical Council of England, GOC No. 01-20662.

  2. Association of Optometrists, Membership No. 58822

  3. College of Optometrists, Membership No. M18526

  4. Πανελλήνια Ένωση Οπτικών και Οπτομετρών Ελλάδας.
  5. Συνεργάτης του Ινστιτούτου Ίρλεν

“Διαπίστωσα ότι πολλά περιστασιακά σε μαθησιακές δυσκολίες, προσανατολισμού, συντονισμού , συμπεριφοράς, συγκέντρωσης και χαμηλής όρασης έχρηζαν περεταίρω φροντίδας στον τόπο μου και γι’ αυτόν τον λόγο θέλησα να ενημερώσω τους συμπολίτες και ειδικότερα τα σχολεία σε συνεργασία με τους προϊσταμένους αυτών. Μέσω αυτής της ιστοσελίδας μου ευελπιστώ και εγώ ότι θα βοηθήσω στην σωστή αντιμετώπιση του συνδρόμου Ίρλεν και της χαμηλής όρασης διότι πιστεύω ότι όλοι οι άνθρωποι έχουν δικαίωμα στη σωστή ποιότητα ζωής.”

ΕΙΡΗΝΗ ΚΑΤΣΟΥΡΑΚΗ