Σταθερό τηλέφωνο: +30 2241777808

Κινητό: +30 6936618693

Πατρών 10 85100 Ρόδος Δωδεκάνησα, Ελλάδα

Χαμηλή Όραση

Σε παγκόσμια κλίμακα οι ασθενείς με χαμηλή όραση υπολογίζονται σε 124 εκατομμύρια, ενώ οι νομικά τυφλοί είναι 37 εκατομμύρια.

Χαμηλή όραση ονομάζεται η κατάσταση της μειωμένης οπτικής απόδοσης με οπτική οξύτητα μικρότερη των 4/10 ή και οπτικό πεδίο μικρότερο των 60. Νομικά τυφλός θεωρείται ένας ασθενής με όραση μικρότερη του 1/10 ή και οπτικό πεδίο μικρότερο των 20.

 

Ποιες παθήσεις προκαλούν Χαμηλή Όραση

Χαμηλή όραση μπορεί να προκληθεί από μια πληθώρα παθολογικών καταστάσεων. Πολλές ασθένειες επηρεάζουν αρνητικά και ποικιλοτρόπως την όραση. Για παράδειγμα οι οχρωπάθειες επηρεάζουν την κεντρική όραση, το γλαύκωμα την περιφερειακή και ο καταρράκτης προκαλεί ένα γενικό θάμπωμα.

Οι επιπτώσεις και η σοβαρότητα ποικίλουν βεβαία από περίπτωση σε περίπτωση. Οι σημαντικότερες παθήσεις που οδηγούν σε χαμηλή όραση είναι:

  • Ηλικιακή εκφύλιση ώχρας κηλίδας
  • Γλαύκωμα
  • Διαβητική αμφιβληστροειδοπάθεια
  • Μελαγχρωστική αμφιβληστροειδοπάθεια
  • Αποκόλληση αμφιβληστροειδή
  • Κακοήθης μυωπία
  • Θολερότητες κερατοειδή κ.α.

Χαμηλή Όραση & Βοηθήματα

Έαν πάσχετε από εκφυλισμό της Ωχράς Κυλίδας, Γλαύκωμα, Διαβήτη, Καταρράκτη ή άλλες Οφθαλμολογικές Παθήσεις και έχετε Χαμηλή Όραση, η οποία δεν βελτιώνεται με καμία συνταγή και κανένα ζεύγος γυαλιών τότε τα Βοηθήματα Χαμηλής Όρασης (Oπτικά ή Hλεκτρονικά) μπορούν ν’ αυξήσουν αισθητά την όρασή σας.

Τρόποι Αποκατάστασης

Σε πολλές περιπτώσεις, οι ιατρικές μέθοδοι θεραπείας είναι αρκετές για να αποκαταστήσουν την όραση. Όταν όμως οι ιατρικές επεμβάσεις δεν έχουν ποθητή κατάληξη, η απώλεια της όρασης παραμένει ένα μεγάλο εμπόδιο στην καθημερινότητα. Η μεγάλη μείωση της όρασης επηρεάζει τη δουλειά, την ανεξαρτησία και την ψυχολογία του ατόμου, πολύ περισσότερο από την μείωση οποιασδήποτε άλλης αίσθησης.

Ένας εξελισσόμενος τομέας της οπτομετρίας, ασχολείται με τη λεπτομερή εξέταση της ποσότητας αλλά και ποιότητας της υπολειπόμενης όρασης.

Τα Βοηθήματα Χαμηλής Όρασης τελευταίας τεχνολογίας μπορούν ν’ αυξήσουν αισθητά την όραση για ειδικές ασχολίες, όπως το να βλέπει κάποιος τηλεόραση, σινεμά ή θέατρο, να διαβάζει, να γράφει, να αναγνωρίζει πρόσωπα, να βλέπει τις τιμές στην υπεραγορά, να κάνει τα αγαπημένα του χόμπι.

Η εκπαίδευση της σωστής χρήσης των οπτικών βοηθημάτων από τον ασθενή είναι σημαντικός παράγοντας για την επιτυχημένη εφαρμογή των βοηθημάτων αυτών.

Ως Βοηθήματα Χαμηλής Όρασης χαρακτηρίζουμε κάθε μέσο που μπορεί να μεγεθύνει ή και να ενισχύσει την αντίθεση της εικόνας την οποία βλέπουμε. Τα βοηθήματα μπορεί να είναι κατά κύριο λόγο οπτικά ή ηλεκτρονικά.

Σε οπτικά βοηθήματα χαμηλής όρασης συμπεριλαμβάνονται οι μεγεθυντικοί φακοί, τα τηλεσκοπικά συστήματα, τα πρισματικά γυαλιά, οι λούπες και τα φίλτρα. Στα ηλεκτρονικά συστήματα συμπεριλαμβάνονται κυρίως τα κλειστά κυκλώματα τηλεόρασης (CCTV), τα προγράμματα μεγέθυνσης για ηλεκτρονικούς υπολογιστές, τα ηλεκτρονικά βιβλία και σύνθετες φωνητικής ανάγνωσης.

Σε κάθε περίπτωση ο ασθενής θα πρέπει να παρακολουθείται από οφθαλμίατρο.

100% Secure Checkout

PayPal / MasterCard / Visa

Easy 30 days returns

30 days money back guarantee